Ajdin Vrević

Predstavljamo Vam još jednog mladog fudbalera i potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine, a koji nam dolazi iz Njemačke.

Ajdin Vrević je rođen 15. januara, 2006. u Regensburgu. Već kao petogodišnjak je počeo sa prvim treninzima u lokalnom klubu SV Burweiting. Igrao je kao napadač u najmlađem uzrastu gdje je u jednoj sezoni postigao nevjerovatnih 107 golova. Sa matičnim klubom je osvajao nekoliko puta ligu.

Ajdinovi roditelji su porijeklom iz Prijedora (majka), a otac iz mjesta Šiprage (Kotor Varoš). Fan je nekoliko klubova iz Njemačke, između ostalog Bayern Münich, Werder, te SSV Jahn Regensburg, grada u kojem se Ajdin rodio. Fudbalski uzor mu je Ronaldo (Cristiano).

Ajdin je izuzetno dobar tehničar. Iako je po prirodi ljevak, veoma dobro “barata” i “desnicom”. Već od malih nogu za njegove usluge su bili zainteresovani mnogo poznatiji klubovi, ali zbog udaljenosti su njegovi roditelji odlučili da se nastavi “kaliti” u matičnom klubu.

Ipak nekoliko godina kasnije karijeru je nastavio u klubu TSV Kareth Lappersdorf gdje i danas nastupa. Pretežno igra na lijevoj strani, bočni i u veznom redu. Visok je 185 cm. Posjeduje njemačko državljanstvo.

Bhtalents.net