Danas Vam donosimo priču o dječaku, porijeklom iz Tuzle koji je rođen u njemačkom Hagenu gdje pruža sjajne partije.

Haris Jaganjac je rođen 21. Novembra, 2003. godine u Hagenu. Tri godine je imao kada je počeo svoju karijeru u lokalnom klubu TSV Fichte Hagen. Harisovi roditelji su porijeklom iz Tuzle. Harisov otac je bivši košarkaš koji je svojevremeno nastupao u Njemačkim klubovima.

Dok je bio mlađi, Haris je tokom boravka u Tuzli redovno trenirao sa g. Amirom Spahićem u “Klubu 7” koji trenutno obnaša funkciju trenera u kadetskoj reprezentciji BiH. Fan je Borussije iz Dortmunda, ali i tuzlanske Slobode. Također, njegov djed je bio poznati sportski radnik i menadžer Hamdija Hodžić “Hodža”, koji već odavno nije među živima, a koji je živio za tuzlansku Slobodu.

Igra na poziciji u veznom redu. Visok je 186 cm. Osim matičnog kluba igrao je još za SG Wattenscheid 09, Hombruch iz Dortmunda, a trenutno nastupa za kadetski tim SpVg Hagen 11. Prethodno je boravio na probama u Bohumu (VfL Bochum), BVB i Šalkeu (Schalke 04), ali obzirom sa je rođen u Novembru, Haris nije mogao ostati u jednom od spomenutih klubova.

Njegova želja je, naravno, da zaigra u dresu reprezentacije BiH, ali i da jednog dana zaigra u Slobodinom dresu na Tušnju.