Danas Vam predstavljamo djevojčicu iz Irske, potencijalnu reprezentativku BiH u fudbalu, te djevojčicu koja je nosioc crnog pojasa u karateu.

Njeno ime je Enisa Spahić. Rođena je 20. Februara, 2003. godine u glavnom gradu Irske, Dablinu (Dublin). Enisini roditelji su porijeklom iz Foče (otac), a majka iz Jablanice. Otac Avdo je krajem ’96. godine dobio posao u Irskoj, gdje i danas žive i rade.

Fudbal je počela trenirat sa 12 godina i već na prvim treninzima pokazala da ima potencijala i talenta za najvažniju sporednu stvar na svijetu. Počela je trenirati u Clonee United 15 gdje i danas nastupa. Igra na poziciji napadača. Visoka je 165 cm. Edin Džeko je Enisin fudbalski uzor i nada se da će krenuti njegovim stopama, tj., zaigrati i za nacionalnu selekciju BiH. Od Premijerligaša  sa posebnom pažnjom prati sarajevske rivale Želju i FK Sarajevo, a također i povratnika u društvo najboljih FK Velež.

Prošle godine Enisa je boravila na jednom od kampova koje organizuje Stoke City FC. Kao što smo spomenuli, osim fudbala od svoje osme godine trenira i karate, te posjeduje Crni pojas 1. Dan.