Almedina Šišić je još jedna mlada i talentovana fudbalerka koja nam dolazi iz Austrije.

Rođena je 2. Februara, 2006. godine u austrijskom gradiću Scheibbs. Sa prvim treninzima je počela u ekipi SVG Purgstall kada je imala šest godina.

Almedinini roditelji su porijeklom iz Bos. Novog (otac), odnosno Sanskog Mosta (majka). Veliki je fan Reala i Juventusa, a fudbalski uzor je Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Osvajala je razne nagrade kako individualne tako i ekipne, između ostalog 2 puta Jugendhauptgruppe West Mädchen, prvak Austrije u takmičenju Regionalnih reprezentacija. Nekoliko puta najbolji strijelac i igrač raznih turnira širom Austrije.

Može da igra na više pozicija, a pretežno ofanzivnog veznjaka, lijevo krilo i napadača. Visoka je 165 cm.

Osim matičnog kluba igrala je još za Landesausbildungszentrum Mostviertel, Jugendhauptgruppe West Mädchen U13, Niederösterreich U14, a trenutno nastupa za Union Kleinmünchen te Akademija FFZ Linz.

Vrijedi spomenuti da je bila na probi u Akademiji St. Pölten, a krajem ovog mjeseca ima još jedan probni trening u ovoj akademiji. Najviše je krase to što se izuzetni dobro snalazi i lijevom i desnom nogom, tehnika te snažan i precizan udarac sa distance.

Bhtalents.net