Eldin Mahić je još jedan mladi i talentovani fudbaler koji je rođen u zemlji čokolade, Švajcarskoj, a koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Mahić je rođen 30. juna, 2004. godine u Bazelu (Basel) na sjeverozapadu Švajcarske gdje i trenutno živi i gradi svoju fudbalsku karijeru. Već sa pet godina je obukao prve kopačke i počeo sa treninzima u lokalnom klubu FC Münchenstein.

U matičnom klubu je igrao nepunih deset godina nakon čega prelazi u mnogo poznatiji klub FC Concordia Basel gdje i danas nastupa sa mnogo uspjeha.

Eldinovi roditelji su porijeklom iz Vrhpolja (Sanski Most). Fudbalski uzor mu je bivši bh. reprezentativac Emir Spahić, a fan je Reala iz Madrida.

Visok je 185 cm. Igra na pozicijama u odbrani i veznom redu, a vrijedi spomenuti da je talentovani Mahić kapiten u svom timu.

Iako je tek u junu mjesecu napunio 17 godina Eldin već igra za juniorski tim FC Concordia/Soloturn koji je takmiče u najvišem rangu Švajcarske.

Iako je po prirodi dešnjak izuzetno dobro se snalazi i lijevom nogom. Također ga najviše krasi skok i duel, te izrasta u pravog lidera na terenu zbog čega i nosi kapitensku traku.

Prošle godine je u razgovoru sa određenim ljudima iz N/FS BiH trebao dobiti poziv u U17 reprezentaciju, no zbog COViD virusa koji je poharao svijet još uvijek je “na čekanju”, iako željno iščekuje poziv u nacionalni dres BiH.

Posjeduje dvojno državljanstvo, Bosne i Hercegovine i Švajcarske.

Bhtalents.net