Reprezentacija BiH je iz Švedske ‘dobila’ dva izuzetno talentovana i vrijedna igrača, Denis Hadžikadunić i Anel Ahmedhodžić koji će već konkurisati za utakmicu(e) baraža i Lige nacija.

Osim pomenutog dvojca u ovoj Skandinavskoj zemlji raste još desetine mladih fudbalera i potencijalnih reprezentativaca BiH. Braća Gigović, Armin i Ermin, su jedni od najvećih dragulja koje ima Švedska, a mi predstavljamo još jednog U18 reprezentativca Švedske koji je porijeklom iz BiH.

Dino Salihović je rođen 2. Decembra, 2002. godine u Norćepingu (Norrköping). Fudbal trenira od šeste godine u IFK Norrköping koji se takmiče u Allsvenskan, najviši rang takmičenja u Švedskoj.

Dinini roditelji Albin i Nesiba su porijeklom iz Srebrenice, tačnije mjesto Skelani. Igra na pozicijama lijevog i desnog bočnog, a zbog toga svog uzora vidi u Kolašincu. Po potrebi može da igra i u veznom redu. Visok je 182 cm.

Trenutni nastupa još uvijek u matičnom klubz IFK Norrköping, a trenira se seniorskim timom kako bi se dokazao treneru i izborio za svoje mjesto u prvom timu.

Veliki je fan AC Milana, prvenstveno zbog Zlatana Ibrahimovića, a krase ga karakteristike kao i Ibrahimovića. Upornost i ogromna motivacija.

Bhtalents.net