Alem Šabić je rođen 3. Januara, 2003. godine u danskom Horsensu gdje i danas živi, školuje se te igra najvažniju sporednu stvar na svijetu – fudbal.

Alemovi roditelji su porijeklom iz Bos. Gradiške. Već u četvrtoj godini počeo je sa prvim treninzima u klubu Horsens FS jedan manji klub u ovom gradu, a koji je inače u suradnji, partner klub mnogo poznatijeg AC Horsens.

Alem je u pomenutoj filijali igrao do svoje 14-e godine nakon čega prelazi u AC Horsens. Trenutno nastupa za U19 tim, a također povremeno igra i za rezerve ovog danskog premijerligaša.

Još od malih nogu prati reprezentaciju BiH. Najviše ga fascinirao i oduševio kapiten bh. tima Edin Džeko koji je uzor još jednom mladom fudbaleru, ovaj put iz Danske.

– Od malih nogu želja mi je da postanem profesionalni fudbaler i da mi fudbal bude vodilja u životu. Naravno velika želja mi je da zaigram u dresu moje Bosne i Hercegovine, kratko je kazao mladi Šabić o svojim ambicijama.

Vrijedi spomenuti da je prethodne sezone mladi Šabić trebao biti najbolji strijelac U17 divizije, ali je ista nažalost prekinuta zbog korona virusa. Igra na poziciji napadača. Visok je 184 cm.

Najviše ga krase brzina i fizička spremnost.

Bhtalents.net