Roditelji porijeklom iz Bos. Krupe odnosno Glamoča. Rođen u Austriji. Igra fudbal u Njemačkoj. Radi se o Benjaminu Šabiću, koji je rođen 11. Marta, 2003. godine u Salzburgu.

Fudbal je zavolio još kao petogodišnjak kada je počeo sa prvim treninzima. Prve treninge odradio je u lokalnom klubu SV Strasswalchen. Fan je “Topnika” i Borussije M’Gladbach, a svoje uzore vidi u bh. reprezentativcu Kolašincu i nesuđenom reprezentativcu BiH, Ibrahimoviću.

Igra na pozicijama u veznom redu, a također može da odgovori i na pozicijama desnog krila i napadača. Visok je 186 cm.

Osim matičnog kluba igrao je još za nekoliko austrijskih klubova, između ostalog SV Grödig i AKA SV Ried. Svojim znanjem i talentom skrenuo je pažnju njemačkog FC Nürnberg gdje trenutno nastupa za kadetski tim koji se takmiče u Bundesligi. Osim toga za Benjaminove usluge bilo je zainteresovano i nekoliko klubova iz Holandije.

Tokom igranja u Austriji dva puta je bio prvak Sparkasse lige u Salzburgu. Također je više puta dobio epitet najboljeg igrača i strijelca raznih turnira širom Austrije.

Karakteristike koje krase Benjamina su tehnika, slobodni udarci te fizička spremnost. Kao i svaki dječak, mladi fudbaler ima želju da nastupa u nacionalnom dresu BiH, a iskreno se nadamo da će uskoro dobiti poziv iz krovne kuće fudbala u našoj zemlji.