Danas Vam predstavljamo još jednog mladog i talentovanog fudbalera koji svoju karijeru gradi u Njemačkoj. Tarik Hatić je rođen 27. Juna, 2003. godine u Puli (Hrvatska). Porijeklom je iz Zavidovića gdje je i napravio prve fudbalske korake u NK Krivaja kada je imao šest godina.

U Zavidovićima je živio do 2016. godine kada sa svojom porodicom seli za Njemačku, u grad Braunšvajg (Braunschweig) gdje i danas žive.

Tarik Hatić

Nakon što je doselio u Njemačku fudbal je nastavio trenirati u FT Braunschweig gdje trenutno nastupa za juniorski tim koji se takmiče u 2. Njemačkoj ligi. Veliki je ljubitelj plavaca iz Londona (FC Chelsea), a fudbalski uzor mu je Fernando Torres. Igra na poziciji napadača, a po potrebi i lijevo krilo. Visok je 184 cm.

Tarik je boravio i na probi u Ajntrahtu (Eintracht) još jednom mnogo poznatijem klubu iz Braunšvajga. Također je boravio i u 1. FC Magdeburg.

Najviše ga krase okretnost, brzina, dribling te izuzetna završnica, sve ono što treba jednom napadaču. Također je bio i na nekoliko okupljanja Regionalauswahl-a (okupljanje najboljih iz regije).

Bhtalents.net