Mahir Rizvanović je rođen 28. Septembra, 2005. godine u  Ženevi (Genève). Njegovi roditelji su iz Bratunca, a poslije agresije na našu zemlju, tačnije 2000. godine su izbjegli u Švicarsku gdje i danas žive i rade.

Svoje prve fudbalske korake je napravio u klubu FC Meyrin kada je imao šest godina, 2011. godine. Osim što je odličan fudbaler, Mahir je odličan na obrazovnom polju, te pohađa Osnovnu Sportsku školu.

Prošle godine je boravio na testiranju u FC Servette, gdje se pokazao kao veliki talenat i zadivio trenere. Primljen je u njihovu Omladinsku školu i trenutno nastupa za U15 tim. Vrijedi spomenuti da u ovom klubu igra povremeni bh. reprezentativac Miroslav Stevanović.

Mahir je fan Mančester sitija (Manchester City), a jedini razlog zbog kojeg je zavolio plavce je Edin Džeko koji je ujedno i njegov fudbalski uzor. Igra na poziciji defanzivca, a dodatno mu se sviđa kako igra Van Dijk. Visok je 184 cm.

Zbog svoje visine Mahir je najopasniji po protivnika iz prekida, a dovoljno govori podatak da je najviše golova postigao glavom u svom klubu iako je defanzivac.