Danas Vam donosimo priču o dječaku koji je rođen u našoj zemlji i napravio prve fudbalske korake na našim terenima.

Radi se o Aldinu Bajriću koji je rođen 12. Novembra, 2004. godine u Bijeljini gdje je i napravio prve fudbalske korake. Sa šest godina je počeo u FK Radnik gdje je igrao dvije godine, nakon čega sa trenerima prelazi u OFK “Zenit” gdje je igrao sve do trenutka selidbe u Minhen (München) sa svojom porodicom.

Naravno, Aldinovi roditelji su porijeklom iz Bijeljine, a prije dvije godine su odselili u Minhen gdje i danas žive i rade, a Aldin je nastavio graditi svoju karijeru u jednom klubu iz Bavarske.

Kao što smo već spomenuli, osim matičnog FK Radnik, igrao je i za OFK “Zenit”, također iz Bijeljine sa kojima je bio prvak RS-a (Republike Srpske). Igra na pozicijama krilnog i klasičnog napadača. Visok je 168 cm.

Trenutno nastupa za FT München-Gern. Svog fudbalskog uzora vidi u Brazilcu Ronaldinju (Ronaldinho), a od evropskih klubova navija za Real Madrid. Prati i BH Premijer ligu, a najviše prati Sarajevo i Želju (FK Željezničar).

Nije dobijao pozive na reprezentativna okupljanja i kampove, ali ne krije želju da jednog dana dobije poziv i pokuša se nametnuti trenerima i selektorima u nacionalnim selekcijama.