Zemlje Skandinavije su pune bosanskohercegovačke djece čiji roditelji su bili primorani napusti svoje ognjište i potražiti “život” negdje daleko, u tuđini.

Imran Grabovac je jedan od dječaka koji dolaze iz sl. porodice koja je svoju životnu priču nastavila u dalekoj Norveškoj. Imran je rođen 27. Februara, 2002. godine.

Fudbalsku priču je počeo sa sedam godina u FC Brandbu. Može da igra na svim pozicijama u veznom redu, ali najviše mu leži pozicija defanzivnog veznog. Visok je 187 cm.

Od prvih fudbalskih koraka ostao je u matičnom klubu Brandbu. Trenutno nastupa za U17 tim. U kategoriji od 13 do 15 godina prošao je Regionalnu školu gdje je od 180 kandidata izabran u startnih 11 što je pokazalo da mladi Grabovac važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera u svom uzrastu. Osim toga proglašen i najboljim igračem u disciplini “Udarac glavom” u toj regiji

Osvajao je i nekoliko Kupova, a prošle sezone osvojio je i drugo mjesto u ligi. Fudbalski uzor je Edin Džeko, dok je Barcelona klub prema kojem gaji simpatije. Naravno uveliko prati i našu reprezentaciju, a nekoliko puta je naše Zmajeve gledao i uživo u Zenici.

Imranovi roditelji su porijeklom iz Tomislavgrada. Posjeduje dvojno državljanstvo. San mu je da u skorijoj budućnosti zaigra u dresu reprezentacije BiH.