Porodica Gibić je još jedna u nizu porodica koja je tokom ratnih dešavanja u našoj zemlji izbjegla u Austriju gdje danas žive i rade. Adel Gibić je 1992. godine sa svojim roditeljima iz rodne Modriče izbjegao u Beč gdje i danas žive.

Adel je bivši fudbaler bečkog kluba Wiener SK koji su tada nastupali u trećem rangu austrijskog nogometa. Nažalost, zbog teže povrede morao je prijevremeno prekinuti karijeru, ali poslije nastavio baviti trenerskim poslom.

Trenutno radi kao trener u U6 i U11 timu FC Marchfeld, a povremeno nastupa rekreativno za rezervni tim ovog kluba.

Adel ima dva sina koji su krenuli njegovim stopama. Obojica igraju upravo u klubu u kojem je njihov otac trener, FC Marchfeld. Jedan igra za U11, a drugi za U6 tim.

Emin je rođen 04. Oktobra, 2010. godine u Beču. U šestoj godini je počeo sa prvim treninzima u lokalnom klubu Groß Enzersdorf, a današnji FC Marchfeld. Navija za Borusiju iz Dortmunda, a fubalski uzor mu je Ronaldo. Igra na poziciji napadača.

Eminov mlađi brat, Edvin je rođen 02. Augusta, 2016. godine također u Beču. Već od treće godine nastupa u FC Marchfeld. Kao i njegov stariji brat fan Borusije Dortmund, a uzori su mu Ramos i Džeko.

Iako je još uvijek relativno rano pisati o njihovoj karijeri, ali jedno je sigurno, da su talenat naslijedili od svoga oca i da ćemo sigurno još mnogo tekstova pisati o braći Gibić u budućnosti.

Bhtalents.net