Damjan Popadić je još jedan mladi fudbaler i potencijalni reprezentativac BiH koji nam dolazi iz Švicarske. Rođen je 03. Januara, 2007. godine u Glarusu.

Kao šestogodišnjak, 2013. godine počeo je sa prvim treninzima u FC Neuehof gdje i živi sa svojom porodicom. Damjanovi roditelji su porijeklom iz mjesta Brusnica, Opština Lopare.

Damjan je veliki fan Reala iz Madrida, a također navija i za Crvenu Zvezdu. Njegov idol je Kristijano Ronaldo (Cristiano). Također je ljubitelj svih ostalih liga petice.

Damjan navija za fubalski klub Real Madrid i Crvenu Zvezdu a uzor mu je Kristijano Ronaldo (Cristiano). Također prati i ostale lige i dešavanja u fudbalu širom Evrope.

2016. godine su osvojili prvo mjesto sa klubom FC Neuenhof i to je za njega veoma važno bilo i dodatni motiv. Trenutno nastupa za YF Juventus, sa kojima je bio prvak u polusezoni U13 uzrast.

Igra u odbrani, a visok je 162 cm. Igrao je za “samo” dva kluba, matični FC Neuenhof od Augusta, 2013. do Jula, 2019. godine, a od Augusta prošle godine nastupa za YF Juventus. Sa svojim sadašnjim klubom je bio i na turniru u Barseloni (Barcelona).

Najviše ga krase karakteristike kao što su: smirenost i preglednost igre, snažan i precizan udarac, borbenost i duel igra.