Sredinom februara mjeseca na incijativu trenera Slavka Petrovića osnovano je novo fudbalsko udruženje za djecu i mlade u Malmeu (Malmö) pod nazivom “FF Atletiko”.
Petrović je formirao Upravni odbor kluba, izabrao stručni stab i uz podršku Upravnog odbora angažovao i sportskog direktora, Jimmy Petersen.

U upravnom odboru se nalaze večinom roditelji fudbalera članova kluba. Članovi UO su: Slavko Petrović, Bojan Đurić, Muhamed Farah, Ernes Haračić, Slaviša Mitrović, Delman Mahmood, Ivan Ivanov, Stanislav Sevcuk, Ibro Dizdarić.

Za koordinatora omladinskog pogona izabran je Ernes Haračić. Za koordinatora administrativnog dijela kluba izabran je Stanislav Sevcuk. Za administraciju u klubu su zaduženi : Jelena Rabasović, Nerma Sadiković, Erna Handan, dok je Jelena Rabasović je blagajnik kluba.

U klubu trenutno rade kao treneri: Ervin Islamović, Almin Delilbašić, Nermin Džafić, Ibro Dizdarić, Ernes Haračić. Trener golmana je Bojan Đurić. Slavko Petrović je odgovoran za realizaciju plana i programa svih selekcija i glavni je trener u omladinskoj školi.

FF Atletiko trenutno broji 60 članova, dječaka uzrasta od 6 do 12 godina. Fudbalsko udruženje je zvanično startao 17. Aprila, 2020. godine sa treninzima. U narednom periodu u planu je formiranje ženske selekcije za koju je zadužena Amela Bešić.

Prenosimo izjavu osnivača i čovjeka sa vizijom koji je stvaralac jednog modernog koncepta u radu sa mladima, trenera Slavka Petrovića, inače nama dobro poznatog sportskog trenera i humanitarca rodom iz Petrova kod Doboja:

– Švedska nudi velike mogućnosti od profesionalnog nivoa infrastukture do raznih takmičenja,nadmetanja. Ova zemlja mnogo ulaže u razvoj muškog i ženskog fudbala. Na predlog roditelja koje poznajem upustio sam se u novi projekat i formirao timski rad unutar kluba. Odredili smo ciljeve i prioritete i težimo prema njihovoj sigurnoj realizaciji. Mi u klubu radimo na izgradnji prepoznatljivog imidža kluba, počev od organizacije unutar kluba do sistema rada svih selekcija. Imamo svoj koncept koji pratimo i usavršavamo. Glavni cilj jeste napredovanje mladih igrača prema najvišem nivou fudbala u budućnosti. Klub će biti prepoznatljiv u gradu Malmeu po svojim žuto-crnim bojama kao jedini klub u gradu koji nosi ove boje.

Petrović je trenutno student na Fakuktetu Sportskih nauka u Banja Luci na master studijama. Inače, on je već 16 godina fudbalski trener i najmlađi trener sa UEFA licencama u Evropi.

Slavku i ostalim sportskim radnicima iz FF Atletiko želim puno sreće i uspjeha u njihovom narednom radu, a njihovim igračima da sa ponosom nose grb žuto-crnog kluba iz Malmea, i da nas u budućnosti posjete na nekom od međunarodnih turnira koji se organizuju u našoj Bosni i Hercegovini.