Švicarska je još jedna zemlja u nizu koja daje najveći broj mladih fudbalera i talentovane djece koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Lulić, pa braća Hajrović su fudbaleri koji su svoju karijeru započeli u ovoj zemlji, a kasnije zaigrali na Evropskoj sceni.

Ajdin Omerović je još jedan mladi fudbaler koji su svoju karijeru gradi u ovoj zemlji, a također je porijeklom sa naših prostora, tačnije otac iz Kalesije a mama iz Sanskog Mosta. Rođen je 1. Februara 2005. godine u St. Gallen-u.

Prve fudbalske korake napravio je u FC Widnau kao sedmogodišnjak. Omiljeni klub je Juventus, te fudbaler Stare dame i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. U našoj ligi najviše prati igre FK Sarajevo.

Ajdin može da igra na svim pozicijama u veznom redu, ali mu najviše odgovara pozicija centralnog veznjaka. Visok je 178 cm.

Do svoje 12-e godine je igrao u FC Widnau koji je inače jedan u nizu od klubova iz St. Gallena. Još uvijek je registrovan u matičnom klubu FC Widnau, ali trenutno nastupa za Reinthal koji je filijala pomenutog kluba, a koji se takmiče Coca Cola ligi, najvišem rangu Švicarske u ovom uzrastu.