Anes Omerović je još jedan mladi i talentovani fudbaler koji je iz Njemačke. Rođen je 29. septembra, 2005. godine u Bergamu (Italija).

Do svoje sedme godine je sa porodicom živio u Italiji nakon čega su odlučili da odsele u Njemačku, u Dortmund gdje i danas žive.

Anes je fudbalsku karijeru počeo u klubu TuS Eving Lindenhorst. U matičnom klubu je igrao šest godina. Nakon toga dobija ponudu od mnogo poznatijeg kluba VfB Waltrop gdje je počeo igrati za njihov U14 tim. Vrijedi spomenuti da je Waltrop u kooperaciji sa Šalkeom (FC Schalke 04).

Anesovi roditelji su porijeklom iz Zavidovića. Omiljeni klub mu je Real Madrid, a fudbalski uzor Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Osvajao je razne turnire i nagrade, između ostalog Kreispokal. Igra na pozicijama desnog i lijevog beka. Najviše ga krase brzina i borbenost.

Iako je imao razna obećanja da će dobiti poziv na neko od reprezentativnih ojupljanja, nažalost, još uvijek nije dobio priliku. Posjeduje državljanstvo Njemačke i Bosne i Hercegovine. Naravno, najveća mu je želja da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Bhtalents.net