Mladi fudbaler iz Švicarske, o kojem je naš portal pisao prije nekoliko mjeseci uskoro u dresu Švicarske reprezentacije? Da li to znači da gubimo još jednog mladog i talentovanog fudbalera?

Radi se o Ajdinu Omeroviću. Rođen je 1. februara, 2005. godine u St. Gallen-u. Od svoje sedme godine trenira fudbal. Porijeklom je iz Kalesije (otac), odnosno Sanskog Mosta (mama).

Prve fudbalske korake napravio je u FC Widnau. Omiljeni fudbalski klub mu je Juventus, a fudbaler naš reprezentativac Miralem Pjanić. Pretežno igra na pozicijama u veznom redu, a najviše mu “leži” centralni vezni.

Osim matičnog kluba nastupao je još i za ekipu Reinthal, a koji su inače filijala njegovog matičnog kluba. 2019. godine prelazi u FC Vaduz gdje je igrao za U15, U16 tim, a trenutno nastupa za FC Vaduz U18.

Vrijedi spomenuti da bi Ajdin, krajem marta naredne godine trebao biti pozvan na okupljanje reprezentacije Švicarske do 17 godina. Mi se iskreno nadamo da će neko iz N/FS BiH primjetiti ovog momka i poslati mu pozivnicu prije Švicaraca.

Bhtalents.net