U Švajcarskoj živi veliki broj ljudi sa prostora Bosne i Hercegovine kako onih koji su izbjegli tokom agresije na našu zemlju tako i onih koji su poslije 90-ih odselili u zemlju čokolade.

Esmir Omerinović je jedan od njih koji živi u Cirihu (Zürich) sa svojom porodicom, a porijeklom je iz Bugojna. Predstavljamo Vam njegovu 11-godišnju kćerku Sajru.

Sajra je rođena 10. Marta, 2009. godine u Cirihu. Već sa pet godina je počela trenirati u lokalnom klubu SV Höngg. Već na početku je pokazala da posjeduje potencijal. Pozvana je na kamp FC Zürich.

Trenutno nastupa za U11 tim. Igra sa dječacima. Obzirom da se radi o mlađim uzrastima i da tek poslije treneri odlučuju pozicije, Sajra najviše preferira da igra u napadu i odbrani.

Naravno, navija za FC Zürich, a fudbalski uzor je Miralem Pjanić. Obzirom da igra sa godinu starijim dječacima najviše je krasi borbenost.

Osvajala je nekoliko raznih turnira, a najdraži je “Nicoletti Cup” koji je osvajala tri godine uzastopno.

Vrije spomenuti da Sajrin stariji brat Alem također igra fudbal. Nastupa za tim Industrie Turicum iz Ciriha (Zürich) sa kojima surađuje najtrofejniji klub u Švajcarskoj, Grasshoppers Club.

Njegov fudbalski uzor je Kolašinac, a igra na defanzivnim pozicijama, ponajviše stopera.

Bhtalents.net