Portal bhtalents.net već četiri godine radi na predstavljanju i promociji mladih fudbalera bh. porijekla koji svoje karijere grade daleko od ognjišta njihovih roditelja i djedova.

Danas Vam donosimo priču o još jednom dječaku iz Norveške koji je rođen u našoj domovini, ali je kao petogodišnjak napustio svoje rodno mjesto i sa roditeljima se zaputio u daleku Norvešku.

Din Majetić je rođen 14. Maja, 2004. godine u Bihaću. Pet godina je imao kada je njegov otac dobio posao u Norveškoj. Spakovali su kofere i zaputili se u tuđinu. Grad Drammen gdje i danas žive.

Već naredne godine Din je počeo sa prvim treninzima u jednom klubu Skiold, u sastavu škole koju je pohađao. Inače otac Ćazim je iz Cazina, a majka Zejna je iz Ključa.

Golobradi dječaćić, sitne građe, ali izuzetno dobre tehnike, od prvog trenažnog procesa pokazivao je da posjeduje potencijal i da uz ozbiljan rad i zalaganje može napraviti, bez preuveličavanja, zavidnu karijeru.

Njegov fudbalski uzor je bh. reprezentativac Muhammed Bešić, a prati i Pjanićev Juventus. Također je veliki zaljubljenik u našu reprezentaciju, a ogromna želja je da da upravo zaigra za našu reprezentaciju.

Trenutno nastupa za ekipu Åsiden IF, a trenira i sa ekipom Strømsgodset Satelitt. Igra na poziciji napadača. Visok je 170 cm.