Dino Nargilić je 15-godišnji talentovani bek švedskog Kristianstad FC. Rođen je 2. Novembra, 2003.godine u istoimenom gradu.

Fudbal je počeo igrati sa svoje 3 godine u manje poznatijem klubu Nosaby IF. Otac, Edin je rodom i Vogošće,a majka Anisa iz Plava, Crna Gora. Dino navija za Real Madrid, a fudbalski uzor mu je sadašnji fudbaler “Stare dame” Cristiano Ronaldo.

Također redovno prati Bh. reprezentaciju. Sa svojom ekipom je osvojio “Eskilskup” prošle godine i to mu je jedan od najdražih osvojenih turnira, a također je mnogo puta osvajao nagrade kao najbolji strijelac i igrač, obzirom da je prije igrao na pozicijama krilnih napadača.

Visok je 170 cm, izuzetno dobar tehničar te svoju brzinu koristi u kreiranju napada za svoj tim. Osim KFC (Kristianstad FC), Dino je još nastupao i za klubove: Nosaby IF, Malmö City, MFF (Malmö FF), Näsby IF, Kristianstad BoIs.

Dino trenutno pohađa deveti razred škole i Fudbalske akademiju Malmö FF, a trenutno igra za klub Kristianstad FC. Njegov moto je izgraditi profesionalnu karijeru, te nastaviti stopama dede Nurifa Nargilića “Ambe”, bivšeg fudbalera Sarajeva, visočke Bosne, te juniorskog reprezentativca Jugoslavije.