Danas Vam donosimo intervju i predstavljamo još jednog mladog fudbalera koji nam dolazi iz Njemačke. Radi se o Maliku Mustajbašiću, koji je rođen 14. Decembra, 2003. godine u Bilefeldu (Bielefeld).

Iako je rođen u Njemačkoj Malik je mnogo vezan za našu zemlju te sa svojim roditeljima dva do tri puta godišnje posjećuje Gračanicu odakle su mu roditelji. Redovno sa prijateljima igra rekreativno, a također i sa MNK Doborovci igra na ljetnim turnirma kako bi održao formu i spremno dočekao klupske obaveze.

– Volim Bosnu i Hercegovinu kao da sam rođen u njoj. U Gračanici i Doborovcima imam mnogo prijatelja sa kojima provodim odmor i igramo fudbal. Kao i svakom mladom fudbaleru najveći san je da obučem dres reprezentacije BiH, a također mi je želja da zaigram u Borusiji Dortmund čiji sam fan od malih mogu, kazao je Malik za naš portal.

Kao šestogodišnjak je počeo sa treninzima u lokalnom klubu VfL Oldentrup. Osim matičnog kluba igrao je još za nekoliko klubova između ostalog za VfL Schildesche, SV Eidinghausen Werste. Trenutno nastupa za VfB Fichte. Zbog svoje fizičke spremnosti i tehnike koje ga najviše krase prekomandovan je u juniore i igra sa godinu starijim dječacima.

Igra na poziciji napadača, a prethodno je nastupao na poziciji zadnjeg veznog gdje se također pokazao kao izuzetan tehničar. Visok je 185 cm. Obzirom na njegov izgled i konstituciju u klubu su mu dali nadimak “Džeko”.

Sa trenutnim i prethodnim klubom je osvajao razna priznanja i nagrade. Ove sezone prije prekida prvenstva zbog korona virusa Malik je bio najbolji golgeter lige, a mi se nadamo da će nastaviti tim putem i narednih sezona.

Bhtalents.net