Ibrahimović, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Gigović, su samo neki od dokazanih fudbalera ili onih koji će se dokazati u budućnosti. Rođeni i odrasli u Švedskoj, ali su porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Jedan od mladih fudbalera koji bi se trebali dokazati je i Kerim Musa, inače rođak Džanana, mladog NBA košarkaša. Kerim je rođen 12. Februara, 2005. godine u Värnamo.

Kao petogodišnjak je napravio prve fudbalske korake u klubu HillerstorpsGoIF. Kerimov otac je iz Breze, a majka iz Bosanskog Novog. Fan je Liverpoola, a fudbalski uzor je mladi bek Redsa, Trent-Alexander Arnold.

Kada je u pitanju BH Premijer liga, prati FK Sarajevo novog-starog prvaka BiH čije utakmice redovno posjećuje tokom boravka u Bosni.

Najdraži trofej koji je osvojio je prošle godine “Gothia Cup” sa generacijom ’04. Igra na poziciji desnog beka, a po potrebi i desno/lijevo krilo. Visok je 168 cm.

Do 12-godine je igrao u matičnom klubu, nakon čega prelazi u IFK Värnamo gdje trenutno nastupa za U17, iako je dvije godine mlađi.

Karaktariske koje ga najviše krase su brzina, zbog čega igra veoma ofanzivno, te na terenu daje 110% snage svaku utakmicu. Kao i svakom dječaku najveći san je da zaigra u reprezentaciji BiH.

Bhtalents.net