Amar Mulasmajić je još jedan mladi fudbaler i potencijalni reprezentativac koji nam dolazi iz Skandinavije.

Rođen je 02. jula, 2006. godine u Štokholmu (Stockholm). Fudbalom se počeo baviti sa 5 godina u lokalnom klubu IFK Haninge. Roditelji su porijeklom iz Maglaja (babo), a mama iz Jablanice.

Navija za Romu i Barselonu i naravno, za reprezentaciju BiH, a fudbalaki uzor mu je kao i mnogim mladim fudbalerima iz Bosne i Hercegovine, Edin Džeko. Amar mnogo podsjeća na Džeku iz mlađih dana. Iako je dešnjak, veoma dobro se snalazi i lijevom nogom.

Osvojio je mnogo nagrada kako individualno tako i ekipno. Najvažniji i njemu najdraži individualni trofej je iz sezone 2020 u Hammarbyju gdje je izabran za igrača sezone uz 43 postignuta gola i 20 asistencija. Na raznim turnirima koje je osvajao sa svojom ekipom izabran je za igrača utakmice.

Igra na poziciji napadača i visok je 184 cm. Interesantno je da Amar kao petnaestogodišnjak nosi broj kopački 46. U matičnom klubu je igrao dvije godine, od 2011. do 2013., nakon čega na insistiranje trenera prelazi u mnogo poznatiji klub Hammarby IF kako bi se nastavio razvijati. Igrao je do 2020. godine

U oktobru prošle godine prelazi u lokalni klub iz Štokholma Tyresö FF. Trenutno sa ovim klubom igra kvalifikacije za Prvu ligu za dječake do 16 godina. Trenutno su drugi na tabeli, a u pet utakmica postigao je 3 gola i dodao 3 asistencije.

Posjeduje idealne karakteristike za jednog napadača. Visinu, skok, fizičku spremnost. Pored redovnih treninga u klubu Amar također svakodnevno trenira individualno.

Posjeduje bh. i švedski pasoš.

Bhtalents.net