Danas Vam predstavljamo mladog fudbalera iz Njemačke, potencijalnog reprezentativca BiH. Radi se o Harisu Mujoviću koji je rođen u njemačkom Heilbronnu. Harisova majka je rođena Njemica, ali je porijeklom iz Kazahstana, dok je njegov otac iz Sjenice.

Haris je rođen 7. Aprila, 2003. godine. Prve fudbalske korake napravio je sa šest godina u lokalnom klubu TSG Heilbronn. Igrao je još za FC Union Heilbronn, SV Sandhausen, te SG Sonnenhof Großaspach gdje trenutno nastupa za kadetski tim.

Pretežno igra na poziciji krilnog napadača, ali također može igrati u defanzivi, na bočnim pozicijama. Visok je 175 cm. Tehnički veoma “potkovan”, također ga krasi i brzina te eksplozivnost. Redovno prati reprezentaciju BiH, te FK Sarajevo.

Fan je Barselone (FC Barcelona), a fudbalski uzor je Leo Messi. U svojoj sobi ima veliki broj medalja i priznanja, od toga najviše za najboljeg strijelca raznih turnira širom Njemačke. Vrijedi spomenuti da je prošle godine u glavnom gradu naše zemlje gdje imaju kuću i borave tokom odmora trenirao sa FK Sarajevo kako bi zadržao formu.