Predstavljamo Vam još jednog mladog fudbalera iz Austrije koji svoju karijeru gradi u SV Ried, klubu koji je plasirao braću Hadžić (Anel i Elvir) na Evropsku scenu.

Anes Mujezinović je 16-godišnji bočni fudbaler koji posjeduje vrhunske kvalitete. Najviše ga krasi brzina, a sjajan je i izvođač slobodnih udaraca. Osim matične pozicije također može da igra i na poziciji ofanzivnog veznog.

Rođen je 28. Marta, 2003. godine u austrijskom gradiću Schärdingu. Prve fudbalske korake napravio je u FC Youngstar Andorf. Osim matičnog kluba pohađao je i LAZ (Landesausbildungscenter) od 2011. do 2017. godine. Anesovi roditelji Džemal i Indira su porijeklom iz Bijeljine.

Anes je fan madridskog Reala, a svoje fudbalske uzore vidi u Kolašincu i Marcelu. Redovno prati bh. reprezentaciju, a veliki san mu je da jednog dana i sâm zaigra za našu reprezentaciju. Veoma dobro igra sa obje noge. Visok je 177 cm.

2017. godine je prešao u Akademiju SV Ried gdje i danas nastupa, a također pohađa i Sportsku gimnaziju HAK. Osim što je sjajan fudbaler također je i odličan učenik, te tečno govori bosanski, engleski i njemački jezik.