Adrian Mujčić je još jedan mladi i talentovani fudbaler iz pokrajine Niederösterreich (Donja Austrija) o kojem je naš portal izvještavao nekoliko puta (https://bhtalents.net/mujcic-mladi-golgeter-iz-austrije/). Rođen je 22. februara, 2008. godine u gradu Eisenstadt (Burgenland).

U sedmoj godini je počeo trenirati najvažniju sporednu stvar na svijetu u klubu SC Sommerein. Adrianov otac je porijeklom iz Bratunca, a majka iz Prijedora.

Četiri puta je bio najbolji strijelac lige u dva kluba, matičnom klubu SC Sommerein i ASK Mannersdorf.

Adrian je trenutno na zimskoj pauzi, a upravo zahvaljujući njemu njegov tim se nalazi na drugom mjestu i imaju priliku plasirati se u najviši rang takmičenja u U15 uzrastu. Najbolji strijelac je lige sa 20 postignutih golova u deset odigranih utakmica.

Iako ima tek 14 godina statistički podaci obećavaju Adrianu sjajnu karijeru. Na fotografiji ispod možete pogledati statistiku koju smo pronašli na stranici austrijskog Saveza.

Boravio je na desetine raznih turnira širom Evrope gdje su učestvovali razni klubovi (Italija, Hrvatska, Mađarska, Slovačka…), a na Internacionalnom turniru u Wolfsbergu je bio treći najbolji strijelac.

Igra na poziciji napadača. Visok je 172 cm. Najviše ga krase brzina, deibling, završnica, te veoma dobro koristi obje noge iako je po prirodi dešnjak.

Trenutno nastupa za ASK Mannersdorf, a dvije i pol godine je razvijao svoje fudbalske vještine u LAZ Niederösterreich (Donja Austrija).

Posjeduje austrijsko državljanstvo.

Bhtalents.net