Adrian Mujčić je još jedan mladi i talentovani fudbaler iz pokrajine Niederösterreich (Donja Austrija). Rođen je 22. februara, 2008. godine u gradu Eisenstadt (Burgenland).

U sedmoj godini je počeo trenirati najvažniju sporednu stvar na svijetu u klubu SC Sommerein. Adrianov otac je porijeklom iz Bratunca, a majka iz Prijedora.

Adrian je fan PSG, a fudbalski uzori su mu bivši fudbaleri pomenutog kluba, Ibrahimović i Ronaldinjo (Ronaldinho). Četiri puta je bio najbolji strijelac lige u dva kluba, matičnom klubu SC Sommerein i ASK Mannersdorf.

Boravio je na desetine raznih turnira širom Evrope gdje su učestvovali razni klubovi (Italija, Hrvatska, Mađarska, Slovačka…), a na Internacionalnom turniru u Wolfsbergu je bio treći najbolji strijelac.

Igra na poziciji napadača. Visok je 166 cm. Najviše ga krase brzina, deibling, završnica, te veoma dobro koristi obje noge iako je po prirodi dešnjak.

Vrijedi spomenuti da Adrian izuzetno dobro igra i futsal gdje također ima osvojenih nekoliko turnira i uvijek je među prva tri strijelca.

Trenutno nastupa za ASK Mannersdorf, a dvije i pol godine je razvijao svoje fudbalske vještine u LAZ Niederösterreich (Donja Austrija).

Osim fudbala Adrianov hobi je boks i Hip-hop, popularna rap muzika, a na YouTube ima čak i desetak pjesama. Posjeduje austrijsko državljanstvo.

Bhtalents.net