Anis Mršić je još jedan mladi fudbaler iz Švajcarske, a koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Otac iz Živinica, a majka iz Zenice.

Rođen je 28. januara, 2003. godine u Cirihu (Zürich). Već sa pet godina je počeo sa prvim treninzima u lokalnom klubu FC Bosna Zürich koji su osnovali također ljudi sa prostora Bosne i Hercegovine.

Osvajao je razne nagrade i prizanja kako u Švajcarskoj tako i u inostranstvu, Njemačka, Italija, Austrija, između ostalog i Kup Švajcarske do 12 godina. Fudbalski uzor mu je Zlatan Ibrahimović.

Igra na poziciji napadača. Visok je 189 cm. U matičnom klubu je igrao tri godine nakon čega prelazi u najveći švajcarski klub Grasshoppers Club Zürich.

Trenutno nastupa u Albaniji, za FK Dinamo Tirana sa kojima je potpisao profesionalni ugovor na dvije i pol godine sa svojih 17 godina. Iako je imao nekoliko ponuda iz Italije, ali u B tim, odlučio se za Albaniju kako bi igrao u prvom timu.

Upisao je i nekoliko nastupa za pionirsku reprezentaciju Švajcarske, ali njegovo srce kuca samo za Bosnu i Hercegovinu.

Vrijedi spomenuti da je dugo godina trenirao sa legendarnim Harisom Škorom, bivšim reprezentativcem Jugoslavije, te fudbalerom Željezničara, Sarajeva, Dinamo Zagreba, Torina, FC Zürich, koji je oduševljen Anisovom brzinom i šutevima. Posjeduje bosansko i švajcarsko državljanstvo.

Bhtalents.net