Danas Vam predstavljamo još jednog mladog i talentovanog fudbalera, porijeklom Krajišnika koji je rođen u Austriji. Mirnesovi roditelji su porijeklom iz Bos. Dubice (otac), a majka iz Cazina.

Rođen je 23. Aprila, 2006. godine u manjem austrijskom gradiću Kirchdorf an der Krems. Već sa četiri godine je obukao svoje prve kopačke. Prve treninge napravio je u lokalnom klubu ASKÖ Kirchdorf. Veliki je fan “Stare dame”, a svoje fudbalske uzore vidi u bh. reprezentativcima Džeki i Pjaniću. Naravno redovno prati utakmice naše reprezentacije, ali i svih klubova gdje igraju bh. reprezentativci.

Igra na poziciji napadača, ali također može da igra i ofanzivnog veznog. Visok je 170 cm. Dvije godine uzastopno je bio najbolji strijelac lige. U matičnom klubu je igrao do 2017. godine kada prelazi u SK Vorwärts Steyr gdje trenutno nastupa. Također je član i LAZ Steyr, a od ove godine je uvršten u sastav reprezentacije Gornje Austrije. Trenutno pohađa 8. razrez Sportske škole SMS Steyr.

Na terenu ga najviše krase brzina, jak i precizan šut i marljivost. Osim toga fantastično izvodi slobodne udarce. Već nekoliko Akademija je pokazalo interes za mladog Mirnesa, a njegov primarni cilj je da od septembra ove godine zaigra u jednoj od Akademija.