Portal bhtalents.net nastavlja sa promocijom bosanskohercegovačkih talenata koji su rasuti širom Evrope. Danas Vam donosimo priču o dječaku iz Innsbruck-a (Austrija).

Radi se o 12-godišnjem Adnanu Kovaču. Adnan je rođen 20. Februara, 2007. godine u Innsbrucku gdje je i napravio prve fudbalske korake. Kao šestogodišnjak je počeo sa prvim treninzima u lokalnom klubu SK Wilten. Ipak, već na prvim treninzima treneri su uvidjeli da Adnan posjeduje sjajan potencijal i da treba da što prije ide u bolji klub.

Nakon samo tri mjeseca u matičnom klubu, stigao je poziv FC Wacker iz Innsbrucka što su on i njegovi roditelji peihvatili i Adnan je počeo sa treninzima u Wacker-u. Adnanova majka Damira je porijeklom iz Višegrada, a otac Muris iz Prnjavora. Tokom ratnih dešavanja u našoj zemlji su izbjegli u Austriju gdje i danas žive.

Adnan je veliki fan Liverpoola, a naravno i reprezentacije BiH, a tokom prijateljske utakmice naše reprezentacije i Egipta, imao je tu čast da na teren istrči zajedno sa našim kapitenom Džeko, što je za njega veliki događaj koji će pamtiti cijeli život.

Igra na poziciji stopera i zadnjeg veznog. Visok je 158 cm. Nekoliko puta je bio na kampovi RB Salzburga, ali su roditelji odlučili da svoje fudbalsko znanje usavršava u Wacker-u. Također je u martu ove godine dobio i poziv Bavaraca (Bayern München) koji pokazuju veliki interes za super talentovanog Adnana.

Najviše ga krasi preglednost igre, zbog čega ga trener često stavlja na poziciji veznog iako mu to nije prirodna pozicija. Također je fantastičan izvođač slobodnih udaraca. Vrijeme će tek pokazati da li će Adnan izrasti u vrhunskog fudbalera za kojeg će se otimati Evropski velikani.