Predstavljamo Vam mladića koji je rođen u Francuskoj, fudbal igra u Švicarskoj, a porijeklom je iz naše domovine.

Mešanović Elvir je rođen 25. Juna, 2002. godine u malom gradiću Saint Louisu, Francuska. Fudbal je počeo trenirati sa nepunih šest godina, tj., 2007. godine u jednom lokalnom klubu AS Huningue iz Francuske.

Elvir je porijeklom sa naših prostora. Njegov otac je porijeklom iz Tuzle, a majka iz Cazina. Obzirom da je rođen u Francuskoj, navijač je PSG-a, a također je fan Miralema Pjanića kojeg smatra jednim od najboljih veznjaka svijeta.

Elvir prati i gleda svaku utakmicu reprezentacije BiH, i kao svaki dječak sanja da jednog dana izađe na teren u dresu bh. reprezentacije. Visok je 178 cm, igra na poziciji veznog. Veoma dobro igra i lijevom i desnom nogom, što njegovim trenerima daje veliku olakšicu kada je Elvir na terenu.

Osim matičnog kluba AS Huningue (Francuska), igrao je još u FC Hegenheim također u Francuskoj. Nakon epizode u rodnoj Francuskoj, prelazi u BSC Old Boys iz Basela, gdje i danas igra. Elvir je također standardni i prvotimac ovog kluba, što je svakako velika stvar za 16- godišnjeg veznjak. Inače taj klub je filijala jednog od najboljih klubova u Švicarskoj, FC Basel.

Osim mnogobrojnih osvojenih turnira u malom fudbalu, šampion je Regionalne lige Švicarske, tako da ćemo na proljeće mladog veznjaka gledati u Nacionalnoj ligi Švicarske.

Nažalost nije nikada pozivan u reprezentaciju BiH. Iskreno se nadamo da će uskoro upisati svoj debi u nacionalnoj selekciji.