Danas Vam donosimo priču o još jednom dječaku koji je rođen i svoju karijeru gradi u Austriji. Iako se radi o desetogodišnjaku, svojim odbranama već pokazuje sjajan potencijal.

Kenan Memišević je rođen 9. Aprila, 2008. godine u prijestolnici Austrije. Prve fudbalske korake napravio je u četvrtoj godini. Sa prvim treninzima počeo je u klubu SV Schwechat.

Kenanovi roditelji su porijeklom iz Teočaka odnosno Kozluka. Iako većina dječaka želi da ide stopama napadača, odnosno da postižu golove, Kenan je odabarao da bude golman i da sprječava napadače u postizanju golova. Visok je 160 cm.

Pored sjajnih golmanskih vještina Kenan posjeduje fantastičnu tehniku, brzinu i dribling. Većinu utakmica je “igrač više” u svom timu.

Svog uzora vidi u legendarnom golmanu Buffonu, a veliki je fan Borusije iz Dortmunda. Naravno redovni prati i našu reprezentaciju, kao i golmana bh. reprezentacije Begovića koji brani u Premiership-u.

Već kao petogodišnjak dobio prvo individualno priznjanje za najboljeg golmana. To je bio početak njegovih idnividualnih priznjanja. Ipak, najdraža nagrada koju je osvojio je u decembru krajem prošle godine na jednom turniru u Njemačkoj gdje su učestvovale većinom ekipe iz Bundeslige.

Već četiri godine je član FK Austria Wien, koji važe za jednu od najboljih Akademija u Austriji. Trenutno brani za U11 tim, a također povremeno brani i za godinu starije.