Nakon Durića, Durana i mnogih drugih mladih fudbalera bh. porijekla danas Vam donosimo još jednu priču o mladom fudbaleru koji svoju karijeru gradi u Norveškoj.

Denis Mehremić je još jedan u nizu mladih fudbalera bh. porijekla koji su rođeni u ovoj Skandinavskoj zemlji. Mehremić je rođen 22. Oktobra, 2001. godine u Stavanageru.

Prvi put na teren je kročio sa nepunih šest godina u Sandnes UIF. Denisovi roditelji su porijeklom iz Hadžića. Od evropskih velikana favorizuje Man. Utd i Barcelonu, a fudbalskog uzora vidi u Zlatanu Ibrahimoviću.

Sa matičnim klubom osvojio je mnoge nagrade i priznanja, a između ostalog kao 14-godišnjak osvojio je najelitniji turnir u Oslu. Također iste godine je sa svojon ekipom osvojio visoko treće mjesto na renomiranom turniru u Danskoj, gdje inače dolaze ekipe iz najboljih evropskih klubova.

Denis je također aktivan i na malim terenima. Igra za futsal ekipu Balkan Express. Na početku karijere igrao je na pozicijama krilnog i klasičnog napadača. Visok je 180 cm.

Osim matičnog Sandnes UIF, igrao je još za Ganddal, Vaulen, a od ove sezone nastupa za Madla IL.

Potpisao je ugovor sa Madla IL koji su u 3. Ligi sa ambicijama da budu top 5 klubova i osiguraju plasman u najviši rang takmičenja.