Danas Vam predstavljamo još jednog mladog fudbalera bh. porijekla koji je rođen i gradi svoju karijeru u Švedskoj.

Zove se Aladin Malkoč. Rođen je 17. Februara, 2004. godine u Malmeu (Malmö). Prve fudbalske korake napravio je u Malmö FF još kao šestogodišnjak.

Aladinovi roditelji su porijeklom iz Bos. Gradiške (otac), odnosno Sarajeva (majka). Veliki je fan italijanskih klubova Rome i Juventusa, prvenstveno zbog njegovog fudbalskog uzora Miralema Pjanića.

Igra na poziciji centralnog veznog, a visok je 168 cm. Aladina krasi jednostavnost u igri, izdržljivost, borbenost kao i nevjerovatan pregled igre za jednog 14-godišnjaka. Također je redovno igrač sa najviše asistencija u svom klubu.

Aladin je trenutno član ekipe iz Malmea, Kvarnby IK sa kojima se osvojio sve što se moglo osvojiti na području Južne Švedske. U svojoj vitrini za pehare i medalje više i nema mjesta, jer je sve popunjeno od raznih turnira, ligaških medalja i sl.

Tri godine za redom je osvajao Malmö Mästerkup, Tord Trophy Elite Cup, Skåneserie A Höst, Skåneserie södra vår, Skånecupen 2019., gdje u finalu (2:0) upravo igrao protiv matičnog kluba Malmö FF. To su samo neke od nagrâda, kupova i pehara koje je Aladin osvojio sa svojim timom.

Također je izabran u “Najboljih 11” na turniru LF Elit Cup Växjö, jednom od najjačih turnira u Švedskoj. Aladin je u svojoj generaciji odigrao sve utakmice do sada i treneri ga smatraju nosiocem ekipe.

Svojim dosadašnjim partijama skrenuo je pažnju mnogih Švedskih klubova, a nadamo se da će skrenuti pažnju i kod ljudih u N/FS BiH jer sigurno zaslužuje poziv na neko naredno okupljanje. Aladin posjeduje i dvojno državljanstvo.