Emir Latić je još jedan potencijalni “Zmajić” koji dolazi is Njemačke. Emirovi roditelji su porijeklom iz Velike Kladuše, odnosno iz Zvornika (majka).

Talentovani Latić je rođen 17. Jula, 2003. godine u njemačkom gradiću Filderstadt koji je udaljen 20-ak kilometara od Stuttgarta.

Još kao petogodišnjak je obukao prve kopačke i počeo sa treninzima u rodnom gradu, u klubu TSV Sielmingen gdje se zadržao tek godinu dana. Nakon godinu koju je proveo u matičnom klubu prelazi u SV Bonladen, samo par kilometara udaljen od prethodnog kluba.

Dvije godine je proveo u spomenutom klubu, a treneri su vidjeli potencijal u Emiru za viši nivo, pa nakon toga prelazi u SV Vaihingen gdje i danas nastupa za kadetski uzrast (“B” Junioren).

Emir igra na poziciji lijevog i desnog bočnog zbog čega mu je fudbalski uzor bh. reprezentativac Sead Kolašinac. Također može da igra i na poziciji zadnjeg veznog. Visok je 177 cm. Redovno prati reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a od evropskih timova Juventus.

Osvajao je razne nagrade i turnire u Austriji, širom Njemačke (Berlin, Düsseldorf, München, Stuttgart), te turnir “Copa Catalunya” u Barseloni, a prošle sezone je sa ekipom izborio plasman u viši rang takmičenja u Njemačkoj.

Boravio je na testiranju talenata regije Baden-Württemberg, te na probi u prošlogodišnjem Bundesligašu VfB Stuttgart.

Emira najviše krase brzina, kreativnost, igra “jedan na jedan”, te igra sa obje noge zbog čega može igrati lijevog i desnog bočnog.