Ahmed Kulalić je još jedan mladi i talentovani fudbaler koji je rođen van granica naše domovine, ali su njegovi roditelji iz Bosne i Hercegovine.

Ahmed je rođen 13. Jula, 2004. godine u Gelsenkirchenu, grad iz kojeg je sedmostruki prvak Njemačke, Schalke 04.

Iako je tek na početku karijere, ovom mladom golmanu mnogi treneri predviđaju blistavu karijeru i smatraju da bi mogao izrasti u vrhunskog golmana. Ne tako davno, sa prvim treninzima je počeo sa nepunih šest godina u lokalnom klubu DJK Bochum-Wattenscheid.

Obzirom da je rođen u Gelsenkirchenu Ahmed je veliki fan Scahlke-a i zeničkog Čelika, odakle su njegovi roditelji. Također redovno prati igre reprezentacije BiH i uživa gledajući Pjanića, Džeku i ostale u istom dresu.

Ahmedov amiđić je Muhammed Kulalić, bivši fudbaler Čelika, Sarajeva i njemačkog Kickers Offenbach-a, koji je nažalost prerano preminuo, u 19-oj godini nakon borbe sa teškom bolešću. Svog uzora vidi u svom amiđiću, a također su mu uzori golmani španske i bh. reprezentacije David de Gea i Asmir Begović.

Trenutno brani u U-15 timu SG Wattenscheid 09. Već četiri godine unazad trenira u Regionalnom timu Vestfalije (Sjeverne Raje), a koje organizuje DFB. Prije dvije godine je i boravio na probnim treninzima kod vodećeg tima Bundeslige Borusije Dortmund, te RWE (Rot Weiß Essen). U razmaku od 2013. do 2017. godine pozivan je i na kampove za golmane, koje također organizuje DFB.

Osvajač je mnogobrojnih priznanja, pehara i nagrada od kojih izdvajamo samo neke: Najbolji golman Međunarodnog turnira “Sparkasse Bochum”, Osvajanje prvenstva u “Bezirksliga” sa svojim uzrastom, Osvajanje Regionalnog Kupa…

Šest mjeseci je pohađao i “Football Academy Germany”, koju vodi proslavljeni fudbaler Andrei-Filip Raducanu.

– Moja najveća želja je da jednog dana dobijem poziv u reprezentaciju BiH i da na teren istrčim u dresu “Zmajeva”. To je veliki san mene i moje porodice, kratko je kazao Kulalić za naš portal.