Nazif Kuhinja je još jedan mladi i talentovani fudbaler koji nam dolazi iz Austrije. Rođen je 13. Maja, 2005. godine u Beču.

Prve fudbalske korake napravio je u šestoj godini u klubu Technopol Admira gdje je nastupao pet godina nakon toga odigrao je u polusezonu u ekipi DSV Fortuna 05 također iz Beča gdje je bio i najbolji strijelac lige uzrasta do 11 godina.

Nastupao je još za FC First Vienna, Teco7 Technopol, gdje je dvije godine uzastopno bio najbolji strijelac lige U13/14 i U14/15. Trenutno nastupa za SV Horn U16.

Nazifovi roditelji su porijeklom iz Prijepolja, a u Sarajevu imaju kuću gdje i borave tokom odmora. Igra na poziciji napadača. Visok je 190 cm.

Najviše ga krase visina, brzina, te snažan i precizan šut. Navija za Real Madrid, a fudbalski uzori su mu Ronaldo i Džeko.

Iako posjeduje austrijsko državljanstvo, Nazifov najveći san je da zaigra u reprezentaciji BiH. Vrijedi spomenuti da je već bio na reprezentativnom okupljanju u februaru 2019. godine u Zenici.

Nažalost zbog globalnr pandemije koja je izazvana virusom COVID19 čelnici N/FS BiH nisu bili u mogućnosti pozivati dječake iz inostranstva zbog čega je i Nazif ostao bez novog poziva u reprezentaciju BiH, ali se nada pozivu u skorijoj budućnosti kako bi pokazao svoj potencijal i talenat.

Bhtalents.net