Laris Kajtazović je rođen 03. Jula, 2007. godine u Ried im Innkreis. Već sa nepune četiri godine je počeo sa prvim treninzima.

Laris je svoje prve fudbalske korake napravio u FC Wels. Majka Amela je porijeklom iz Bijeljine, dok je otac Elvis iz Pećigrada, nedaleko od Cazina.

Veliki je fan Real Madrida i Juventusa, a svoje fudbalske uzore vidi u Ronaldu i Pjaniću. Također redovno prati i našu reprezentaciju, a kao svakom dječaku najveći san je da jednog dana zaigra u nacionalnom timu. Igra na poziciji u veznom redu, ali također može da zadovolji i na poziciji krilnog napadača (desnog).

Od prvih koraka, pa do danas član je FC Wels, a od šeste godine je kapiten svih selekcija. Osvajao je mnoge nagrade i priznanja, kako na ekipnom nivou tako i na individualnom.

Za Larisa je interes pokazalo nekoliko austrijskih Akademija, a između ostalog i LASK, SV Ried, RB Salzburg. Također igra i za LAZ (Landesausbildungzentrum).

Krasi ga sjajna preglednost igre, brzina, te kreativnost. Njegov trener Mario Hüttmayr je poslije jedne utakmice izjavio da 80% golova koje je njegova ekipa postigla najviše zasluge idu Larisu.