Predstavljamo Vam jednog od najvećih talenata u Austriji od 1999. do 2003. godišta. Muharem Husković je rođen 5. Marta, 2003. godine u Kremsu (Donja Austrija).

Igra na poziciji napadača. Visok je 177 cm. Najviše ga krase brzina, dribling, a također je sjajan tehničar. U duelima 1 vs. 1 gotovo je nezaustavljiv.

Kao šestogodišnjak je počeo trenirati u KSC Krems. Njegov otac je porijeklom iz Čajnića, a majka iz Brčkog, ali je odrasla u Hrvatskoj. Muharem je veliki ljubitelj Borussije Dortmunda i najviše mu se sviđa njihova igra, a fudbalski uzor mu je Ronaldo (Cristiano).

Već na početku Muharem je pokazivao ogroman talenat i potencijal, pa se kao desetogodišnjak našao na radaru mnogih Akademija, između ostalog i RB Salzburg s kojima je igrao kao gost igrač na raznim turnirima.

Sa 13 godina Salzburg ga već želio u svojoj Akademiji, ali zbog godina nije želio da bude u internatu, Muharem se odlučio na FK Austria iz Beča čiji je i danas član.

Muharem je već nekoliko godina proglašavan najvećim talentom u Austriji. Igrao je za U16 reprezentaciju Austrije, a trenutno nastupa za kadetsku selekciju.

Selektori, ljudi koji su odgovorni u N/FS BiH nadamo se da ćete reagovati kako ne bi izgubili još jednog talentovanog fudbalera.