Edin Hodžić je još jedan mladi fudbaler iz Austrijske prijestolnice, čije vrijeme tek dolazi. Rođen je 19. jula, 2007. godine u Beču.

Trenutno živi nedaleko od Beča u mjestu Pressbaum gdje je i napravio prve fudbalake korake kada je imao šest godina u klubu FCK Raika Pressbaum.

U matičnom klubu igrao je do desete godine, kada su ga tražili i ponudili da nastavi igrati u mnogo poznatijem klubu FC Tulln udaljen 30-ak kilometara od Pressbauma gdje i danas igra.

Iako je prije par dana napunio 14 godina već je prebačen u U16 tim koji se takmiče u Landesligi, a istovremeno pohađa Sportsku školu NMS Tulln.

Edinov otac je iz Vlasenice, a majka iz Prijedora. Navija za AC Milan, a fudbalski uzor mu je ko drugi nego njegov imenjak Edin Džeko.

Može da igra na više pozicija, a njemu najdraža je kada igra napadača obzirom da je u uzrastu U11 i U13 bio ubjedljivo najbolji strijelac u svom uzrastu. Najviše ga krase borbenost, samoppuzdanje. Visok je 169 cm.

Nije imao priliku da boravi na nekom reprezentativnom okupljanju naše reprezentacije, a to mu je jedna od najvećih želja. Posjeduje austrijsko državljanstvo.

Bhtalents.net