Danas Vam donosimo još jednu priču o talentovanom dječaku i velikom potencijalu iz Austrije. Naime, radi se o Kenanu Hodžiću, 14-godišnjem napadaču.

Kenan je rođen 23. Januara, 2005. godine u Mödlingu. Već kao petogodišnjak odlučio se na najvažniju sporednu stvar, a prve treninge odradio je u lokalnom klubu ASV Hinterbrühl. Nije se dugo čekalo da njegov potencijal “isplovi”, a za svoj trud, zalaganje na treninzima i utakmicama dobio je ponudu Akademije Admira Wacker Mödling gdje i danas nastupa sa dosta uspjeha.

Kenanovi roditelji su porijeklom iz Gradačca. Igra na poziciji krilnog napadača, a po potrebi i klasičnog napadača. Član je i Pokrajinske reprezentacije NÖ (Niederösterreich).

U februaru, 2018. godine zvanično je postao fudbaler AKA Admira i trenutno nastupa za U14 tim. Po prirodi je dešnjak, a najviše ga krasi brzina. Tri godine uzastopno (U12, U13 i U14) je bio najbolji strijelac lige, što dovoljno pokazuje o kakvom se potencijalu radi. Prema zvaničnoj statistici od 2012. godine Kenan je u 174 utakmice postigao 136 golova u svim takmičenjima.

Naravno Kenanova velika želja je da dobije poziv na reprezentativno okupljanje naše reprezentacije i zaista bi bila šteta da izgubimo još jednog fantastičnog golgetera.