Donosimo Vam još jednu priču o mladom fudbaleru iz Švajcarske koji je porijeklom sa Kosova, ali ima samo jednu želju, a to je da igra za “Zmajeve”. Njegovo ime je Selmin Hodža.

Obzirom da je četiri mjeseca bio povrijeđen ove sezone upisao je devet nastupa i postigao jedan gol za U18 tim Ciriha (FC Zürich). Vrijedi spomenuti da je u U16 uzrastu igrao defanzivca i postigao čak 10 golova što je zavidna statistika za jednog stopera. Igra na pozicijama desnog beka, a ponekad i krilnog napadača.

Rođen je 24. Maja, 2003. godine u Usteru (Uster), nedaleko od Ciriha. Sa sedam godina je počeo trenirati upravo u istoimenom klubu FC Uster. Njegov potencijal i talenat je primjećen od skauta i trenera FC Zürich, pa je 2014. godine zvanično postao član FCZ gdje trenutno nastupa za U18 tim.

Selminovi roditelji su jednim dijelom porijeklom iz naše zemlje, Bošnjaci sa Kosova, ali su rođeni u gradu Restelice (Restelicë), koji se nalazi na samom Jugu Kosova uz granicu sa Albanijom i Sj. Makedonijom.

Omiljeni klub mu je FC Barcelona, a od fudbalera bh. reprezentativci Pjanić i Džeko. Visok je 176 cm. Zanimljiv podatak za Selmina to da je jedan od najbržih fudbalera u klubu, a na jednoj utakmici je postigao brzinu od 34 km/h.

Bhtalents.net