Bujazid Hegić je još jedan mladi i talentovani fudbaler o kojem je naš portal pisao prije nekoliko mjeseci, dok je nastupao za Sparta Roterdam.

Rođen je 25. Marta, 2004. godine u gradiću Gouda nedaleko od Rotterdama gdje je i napravio prve fudbalske korake već sa četiri godine. Njegovi roditelji su porijeklom iz Prijedora.

Prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu VV Moordrecht. Poslije prelazi u Jodan Boys. Također je igrao i za Alphense Boys koja je inače u sklopu Akademije Feyenoorda, gdje i trenutno igra, a želja mu je, u skorije vrijeme da napravi transfer u Njemačku.

– Iako sam od četvrte godine na fudbalskom terenu, zaista, dosta sam naučio od holandskog fudbala i zasigurno od svojih klubova gdje sam igrao. Dok sam igrao za Sparta Rotterdam doživio sam fenomenalna iskustva, gdje sam učestvovao u mnogobrojnim turnirima i igrao protiv internacionalnih klubova, kazao nam je mladi Hegić, te dodaje da je veliki fan Bundeslige.

–  Veliki sam fan Bundeslige i učestvovao sam na raznim turnirima u Njemačkoj i izrazio sam želju za novim izazovima u Njemačkim klubovima, jer mi se sviđa njihov stil fudabala i mislim da bih mogao napraviti korake prema velikim klubovima. Trenutno igram za Alphense Boys (Feyenoord Akademija), ali sam u potražnji za novim klubom. Ovim putem bi se htio zahvalti svima koji me prate i podržavaju u mojoj karijeri. Nadam se uskoro novim izazovima i golovima.

Osvajao je nekoliko puta ligu u svom uzrastu, te mnogobrojne turnire u Holandiji i Evropi. Inače je veliki ljubitelj reprezentacije BiH, za koju je i dobio poziv dva puta, ali posljednji put nažalost nije uspio upisati debi zbog virusa COVID-19, kod selektora Nermina Šabića. Član je i najvatrenijih navijača  BHF (BH Fanaticos).

Igra na poziciji napadača. Najviše ga krasi brzina, iako je visok 193 cm i težak 86 kg. Već nekoliko godina unazad osvajao je nagradu za najboljeg strijelca lige. Vrijedi spomenuti da je do 15 godine igrao za KNWB Holandija.

Bhtalents.net