Džejlan Halilović je još jedan mladi fudbaler porijeklom iz mjesta Karaula, opština Travnik, a koji je rođen 26. februara, 2004. godine u Salzburgu.

Kao sedmogodišnjak je počeo sa prvim treninzima u klubu UFV Thlagau iz istoimenog grada, nedaleko od Salzburga. Sa pomenutim klubom proslavlja mnoge uspjehe na dječijim turnirima, gdje je nekoliko puta bio proglašen za najboljeg strijelca turnira.

Džejlan igra napadača. Visok je 181 cm. Veliki je fan FC Bayern München, a fudbalski uzori su mu Lewandowski i Pjanić. Posjeduje austrijsko državljanstvo.

2014. godine prelazi u klub USC Eugendorf a nastupao je za U12 i U14 uzrast. Nakon tri godine vrača se u matični klub, a sa 15 godina je postao jedan od najmlađih koji je igrao za seniorski uzrast.

U sezoni 2019/2020 Džejlan je odigrao sezonu iz snova za U16 tim. U sedam utakmica postigao je nevjerovatnih 30 golova. Odmah nakon te sezone primjetili su ga skauti SV Grödig gdje igra za U17 i U18 tim, a od ove sezone nastupa i za prvi tim, gdje ga trenera nekadašnji i proslavljeni fudbaler Heimo Pfeifenberger.

Bhtalents.net