Armin Felić je jedan u nizu talentovanih mladih fudbalera koji su rođeni u Austriji, ali su porijeklom iz Krajine. Arminovi roditelji su porijeklom iz Bihaća.

Armin je rođen 23. Aprila, 2003. godine u Innsbruck-u, a kao petogodišnjak se odlučio na najvažniju sporednu stvar na svijetu. Sa prvim treninzima je počeo u SV Völs.

Veliki je van Parižana (PSG), a kapitena bh. selekcije Edina Džeku vidi kao svog fudbalskog uzora. Naravno redovno prati i utakmice naše reprezentacije, a također ima i veliku želju da ga za par godina na TV-u, u nacionalnom dresu gledaju kao što on danas gleda naše Zmajeve.

U Arminovoj sobi vitrina za pehare i medalje je prepuna sa raznih turnira širom Austrije, a najviše je onih za najboljeg strijelca. Igra na poziciji napadača. Visok je 182 cm.

Trenutno nastupa za FC Wacker Innsbruck 1C tim, a prije toga je bio kapiten u uzrastu do 16 godina. U septembru 2017. godine je dobio poziv na kamp FC Barcelona koji se tada održavao upravo u Barceloni.

Kao napadača mnoge karakteristike ga krase, a između ostalog brzina, skok, te sjajni udarci objema nogama. Još nikada nije bio na reprezentativnim kampovima, ali se nada da će uskoro dobiti poziv na jedan od narednih kampova.