Kenan Džafić je rođen 18. Decembra, 2003. godine u Vancouveru, Kanada. Kenanovi roditelji otac Tehvid i majka Zejna su iz Sanice, Opština Ključ.

Fudbal  je počeo igrati već u šestoj godini za South Burnaby gdje je proveo šest godina (U6-U12), a poslije jedanaeste godine prebačen je u viši rang takmičenja, ali je igrao još samo jednu godinu za Burnaby U12.

Nakon šest godina prelazi u Surrey United SC sa kojima je igrao i najviši rang takmičenja u Kanadi za taj urast, radilo se o U13 uzrastu. Ipak, nakon samo godinu dana prelazi u Mountain United FC gdje i danas igra. Upravo sa svojim timo prije par dana osvojio je prvenstvo Savezne države British Columbia, a u finalu su savladili tim iz Vancouver-a Victoria Wave (2:1).

Osim što je igrao i trenirao sa spomenutim llubovima Kenan je također svake nedjelje trenirao u Akademiji Vancouver Whitcups, a potom i u Akademiji Escola, koja je inače jedna od filijala Barselonine škole. Dvije godine je trenitao u Escola-i, a nakon što je pokazao da posjeduje potencijal i talenat, boravio je 10 dana u Barseloni na turniru 2016. godine gdje je igrao protiv svih Barceloninih Akademija.

Pored gore navedenih timova i Akademija povremeno dobija pozive za treninge i prijateljske utakmice mlade reprezentacije Savezne države British Columbia. Upravo je prije nekoliko dana sa ovom reprezentacijom pobjedio Saveznu državu Alberta, a “Keno” je upisao gol i asistenciju na ovoj utakmici.

Kenan igra na poziciji napadača. Od prvih fudbalskih dana i utakmica, pokazivao je poseban talenat za kontrolu nad loptom i brzinom, a također i precizne udarce sa obje noge koju su u većini navrata završavali u protivničkim mrežama.

Kenanov omiljeni klub je Juventus, naravno zbog Pjanića kojeg redovno gleda na TV ekranima, ali ipak svog uzora vidi u Džeki, za kojeg smatra da je jedan od najboljih napadača na svijetu.

Naravno kao i svim mladim talentima, želja mu je da dobije priliku da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Za nešto više od mjesec dana napuniti će 15 godina. Visok je 174 cm.

Kenanovu sobu krase razne medalje i pehari za “Najboljeg igrača”, “Najkorisnijeg igrača”, i sl. Također je i proglašavan za najboljeg strijelca tri različita kluba.