Predstavljamo Vam još jednog mladog fudbalera, potencijalnog reprezentativca BiH koji nam dolazi iz njemačkog grada Bielefeld.

Radi se o Anesu Dautoviću koji je rođen 4. Augusta, 2004. godine u Bielefeldu. Anesova majka je iz Banja Luke, a otac iz Bos. Kostajnice.

Fudbal je počeo trenirati kao petogodišnjak u jednom manjem klubu SFS Sennestadt nedaleko od Bielefelda. U matičnom klubu je igrao tri godine, do svoje osme godine kada prelazi u SC Verl gdje i danas nastupa.

Visok je 166 cm. Njegovu sobu krasi veliki broj medalja i pehara, a njemu najdraža je kada je na jednom turniru proglašen za najboljeg strijelca. Tada je još uvijek igrao na poziciji napadača.

Prošle godine, na poziciji lijevog stopera ostali su bez igrača zbog povrede. Obzirom da je Anes ljevak trener ga postavio na tu poziciju na kojoj se pokazao izuzetno dobar i zahvalan, pa i danas igra u odbrani.

Anes želi ostati u trenutnom klubu, jer će sljedeće sezone igrati u Westfalen ligi u njegovom uzrastu, između ostalog i protiv Borussije iz Dortmunda čiji je Anes veliki fan.

Prati i ostala dešavanja u svijetu fudbala, a između ostalog i Premijer ligu BiH. Također redovno prati reprezentaciju BiH i nada se da će naši fudbaleri ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo. Svakako da je njegova najveća želja da zaigra u nacionalnom dresu naše zemlje.