Edis Dautović je mnogima nepoznanica u Bosni i Hercegovini. Rođeni Zvorničanin je svojevremeno fudbalski hljeb zarađivao u Skandinaviji, Švedskoj. Igrao je u BK Häcken, a protivnici su mi bili Ibrahimović i bivši bh. reprezentativac Zlatan Muslimović sa kojim je ostao i danas prijatelj. Trenutno živi u Geteborgu (Göteborg) gdje je nastavio sa fudbalom njegov sin Anid.

Anid je rođen 02. Januara, 2008. godine u Geteborgu. Već kao šestogodišnjak se odlučio na najvažniju sporednu stvar i počeo sa prvim treninzima u klubu Qviding FIF. Otac iz Zvornika, a majka Hercegovka, iz Gacka.

Omiljeni klub mu je Real Madrid i FK Sarajevo, a fudbalski uzor Kristijano Ronaldo (Cristiano). Naravno rednovno prati i reprezentaciju BiH, a omiljeni igrač iz BiH je Miralem Pjanić.

Anid Dautović

Prvobitno je igrao na poziciji lijevog beka, a već godinu dana je prekomandovan u napadača gdje se izuzetno dobro snalazi. Visok je 165 cm.

Još uvijek igra u matičnom klubu Qviding FIF, a koji su inače idealni za razvijanje mladih fudbalera. Vrijedi spomenuti da su u prijateljskim odnosima sa mnogo poznatijim IFK Göteborg koji “uzimaju” talentovane fudbalere iz Qvidinga.

Najviše ga krase tehnika i ima izuzetno snažnu “ljevicu”, te često protivničke golmane stavlja na muke.

Bhtalents.net