Rijad Čohodar je još jedan u nizu talentovanih dječaka koji svoju karijeru gradi u Linzu. Rođen je 30. Juna, 2006. godine u Bihaću. Rijadovi roditelji su porijeklom iz Cazina.

Kao šestogodišnjak je obukao svoje prve kopačke i odlučio se na najvažniju sporednu stvar na svijetu. Prve korake je napravio u jednom manjem klubu u blizini Linca (Linz), Union Babenberg. Nakon pet godina u matičnom klubu stigao je poziv iz LASK-a koji nije mogao odbiti. Trenutno već dvije godine brani boje LASK-a, a također nastupa i za LAZ Linz (Landesausbildungszentruum) te Pokrajinsku reprezentaciju Gornje Austrije (Oberösterreischische Auswahl).

Osim LASK-a stigle su ponude i Akademije Salzburga gdje je boravio na probi i Rapida iz Beča. Igra na poziciji odbrane, pa zbog toga svoga uzora vidi u sada već penzionisanom fudbaleru Barcelone i reprezentacije Španije Pujolu (Puyol). Veliki je fan Liverpoola.

Veoma je snažan u duelima, a osim toga krasi ga preglednost u igri i brzina. Naravno najveći san je poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.